26. 5. 2014.

Mladi krompir sa šampinjonima i salatom od jogurta

Sastojci: 
mladi krompir
šampinjoni
tikvica
kurkuma
so
biber
par kapi maslonovog ulja

Salata:
Grčki jogurt (može i običan jogurt)
krastavac 
beli luk

Mladi krompir iseći posoliti te dodati malo kurkume (od kurkume je celo jelo zuto, nije od masnoce). U tiganj staviti par kapi ulja dodati kropir. Šampinjone oprati, drške odkinuti, staviti šampinjone u tiganj pored kropira ali da onaj deo gde je rupa bude okrenut prema gore (jer će se šampinjoni pustiti vodu i te rupe će se napuniti sa vodom). Šampinjone samo malo posolite. Ja sam i drške od šampinjona tako cele stavila u tiganj da se peku. Poklopimo tiganj i na laganoj vatri ostavimo jelo da se kuva, pred kraj dodamo na tanke kriške isečenu tikvicu koju sam samo malo posolila. poklopim jos jedno 5 minuta a onda sklonim poklopac i pustim da se kropir i šampinjoni zapeku.

Dok se ovo kuva ja pravim salatu. U posudicu stavm 1 običan grčki jogurt, na tanke kriške isečem krastavac i njega stavim u jogurt, na kraju dodam jos 1 čen belog luka sitno iseckan (može i više ko voli beli luk), po potrebi posolite. Salata treba da stoji koji minut samo da beli luk pusti svoju aromu u jogurt.






Нема коментара:

Постави коментар