Sastojci:
mladi krompir
šampinjoni
tikvica
kurkuma
so
biber
par kapi maslonovog ulja
Salata:
Grčki jogurt (može i običan jogurt)
krastavac
beli luk
Mladi krompir iseći posoliti te dodati malo kurkume (od kurkume je celo jelo zuto, nije od masnoce). U tiganj staviti par kapi ulja dodati kropir. Šampinjone oprati, drške odkinuti, staviti šampinjone u tiganj pored kropira ali da onaj deo gde je rupa bude okrenut prema gore (jer će se šampinjoni pustiti vodu i te rupe će se napuniti sa vodom). Šampinjone samo malo posolite. Ja sam i drške od šampinjona tako cele stavila u tiganj da se peku. Poklopimo tiganj i na laganoj vatri ostavimo jelo da se kuva, pred kraj dodamo na tanke kriške isečenu tikvicu koju sam samo malo posolila. poklopim jos jedno 5 minuta a onda sklonim poklopac i pustim da se kropir i šampinjoni zapeku.
Dok se ovo kuva ja pravim salatu. U posudicu stavm 1 običan grčki jogurt, na tanke kriške isečem krastavac i njega stavim u jogurt, na kraju dodam jos 1 čen belog luka sitno iseckan (može i više ko voli beli luk), po potrebi posolite. Salata treba da stoji koji minut samo da beli luk pusti svoju aromu u jogurt.
Нема коментара:
Постави коментар